суботу, 6 грудня 2014 р.

"ПриватБанк рулить" на прикладі сім'ї Борисенків з Козятину.

05 грудня 2014 року журналістська група видання "Столичний бізнес" запросила мене у якості юридичного консультанта на висвітлення виконавчих дій по виселенню Приватбанком родини позичальника з неповнолітніми дітьми, що було анонсовано в мережі Фейсбук у спільноті СтопДериБанк.



З’ясувалося, що сім’я Борисенків отримала гривнений кредит на придбання квартири, але, у зв’язку з одностороннім підняттям банком відсоткової ставки, не взмозі була вчасно його погашати.

Приватбанк отримав рішення суду про звернення стягнення на предмет іпотеки, але із-за проживання неповнолітніх, його виконання було утруднено. Тому, банк пішов іншим чином - отримав рішення суду про виселення усієї сім’ї, що і повинно було виконуватись у примусовому порядку 05 грудня 2014.

На проведення виконавчої дії пришли державний виконавець - заступник ВДВС, особи, які на словах представилися представниками Приватбанку та три особи типової тітушківської зовнішньості, яких ніколи не зустрінете в жодних офісах банку. Може то були не представники банку, а найняті ним вишибали

Разом з ними був непримітний чолов’яга, з пакетом відмичок, скоріш за все колишній ведмежатник.

Ці особи, разом з державним виконавцем (у повноваженнях якого лише виконати виконавчу дію), створили такий шалений психологічний тиск на жінку, що було враження - вони хочуть довести її до запаморочення. На жодні поступки Приватбанк іти не хотів, ні вирішення питання добровільного погашення, ні реструктуризації, ні навіть передачі майна в рахунок погашення боргу. І не зважаючи на те, що виселення не допомогало банку миттєво погасити заборгованість - їм треба було довести сім’ю позичальника до стану покірного раба.

Дана ситуація та інші аналогічні (напр. Чернігівську родину виставили на вулицю попри мораторій ВР: Приватбанк відбиває чужі кредити та Чи мають право банки виселяти боржників на мороз?) показали, що Приватбанк на сім’ях з дітьми, саме в зимовий період, проводить акції тиску на позичальників, як то кажуть "щоб іншим не повадно було".

Зв’язка Приватбанк-суд-виконавча служба-тітушки, дуже дієва можливість фактичного заволодіння майном для його реалізації та надвиского тиску на позичальників, з метою погашення боргу саме на тих умовах, що пропонує банк.

Дякую Инесса Королько та Александр Михайлов за поширення повідомлення про допомогу.

Оновлено 10.12.2014р: вийшов журналістський матеріал за 05.12.2014




Немає коментарів:

Дописати коментар