середу, 10 грудня 2014 р.

Європейській компанії є що приховувати? ТОВ “Порше Мобіліті” відмовився надавати на вимогу суду бухгалтерські документи

В черговий раз задаюся питанням, чому працюючи в України та декларуючи європейські стандарти, компанія Порше намагається діяти виключно варварськими законами.

Останній судовий процес моїх колег з Чернівців це підтвердив. У справі за позовом ТОВ "Порше Мобіліті" про стягнення заборгованості за кредитом, представниками відповідачки було заявлено клопотання про призначення судово-економічної експертизи для встановлення правильності нарахування заборгованості за тілом, відсотками, страховими платежами, пенею та штрафними санкціями.
І зроблено правильно, оскільки представники Порше - Юридична фірма "Вернер" (і знову вони?) не тільки не надають первинних документів, а також часто допускають помилки в розрахунках.
Проте, Порше Мобіліті відмовилося надавати витребувані експертом документи (регістри бухгалтерського обліку компанії, на яких відображений облік видачі кредиту та його погашення, нарахування відсотків та їх погашення, а також інших платежів відповідно до кредитного договору).
Суд встановив, що "за наведених обставин суд приходить до висновку, що позивач ухилився від проведення в повному об'ємі судово-економічної експертизи, та виходить з наявних в матеріалах справи висновків експертизи, призначеної за ухвалою суду від 21.05.2014 року."
Як наслідок, у стягненні штрафу в розмірі 74678,72 грн. та пені в розмірі 5720,99 грн. було відмовлено.
Припускаємо, що первинні документи містять порушення законодавства, що поставить під сумнів європейські стандарти ведення бізнесу в України, тому компанія умисно відмовилася їх надавати.
Також суд відмовив у задоволенні апетитів Юридична фірма "Вернер" про стягнення коштів на юридичні послуги в розмірі 16475,90 грн., як такі, що не доведені.

Рішення Шевченківського районного суду м. Чернівці 10.12.2014р.

3 коментарі:

  1. Конечно они работают с нарушением законодательства, одна страховка чего стоит! Страхуется первоначальная стоимость авто даже на пятый год страхования, но в случае тотальной гибели авто вам будет выплачена остаточная, т.е рыночная стоимость. Кроме того тариф для клиента порше выше, застраховаться на других условиях ты не можешь т.к СК скажет, что для клиентов порше действует закрытая программа, а у них между партнерский договор. Кроме того, если не можешь оплатить страховку единоразово - бери кредит у порше! Стандартную разбивку поквартально от СК получить нельзя! Кредит на страховку досрочно закрыть нельзя, у порше нет технической возможности, можно только переоформить страховку на следующие 12 месяцев в независимости от того закончился ли предыдущий договор. Вообщем только здесь уже есть как минимум 2 нарушения: сговор участников рынка и навязывание финансовой услуги. А стоимость страховки отличается от рыночной где-то на 40% от страховки для обычного клиента

    ВідповістиВидалити
  2. Отдельно хочется акцентировать на курсе, по которому выставляются счета. Несмотря на то, что в договоре четко прописано "по курсу банка креди Агриколь" он будет совсем не соответствовать тому, что у этого банка на сайте, порше будет его Вам доказывать неким письмом от банка на имя Порше, при чём если вы позвоните на напрямую линию в банк - вам будет назван курс ниже ( на ту же дату)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго вечора! Ви могли б приєднатися до спільноти "Постраждалі від Порше Мобіліті (Лізинг)" в мережі Фейсбук. Ваша позиція буде цікавою для інших.
      Адреса https://www.facebook.com/groups/312403938950304/

      Видалити